The Dutch Dream..

Een eeuwenoud recept

De stroopwafel is niet meer weg te denken uit ons leven. Er worden er wel 350 miljoen gegeten per jaar! Maar waar komt ‘ie eigenlijk vandaan? In de 18e eeuw werd hij voor het eerst gebakken in Gouda. De bakkerij zat met allemaal koekresten en besloot hier (lekker duurzaam) een nieuwe koek van te maken.

De koek was helaas zo droog, dat ‘ie meteen uit elkaar viel. Jammer, maar daardoor kwam de bakker op het briljante idee om twee platte wafels tegen elkaar aan te drukken met plakkerige stroop ertussen. Tada! Daar was ‘ie dan: Onze geliefde stroopwafel.

Ons
Verhaal

De bekende stroopwafel heeft al jaren een plek in het hart van de meeste Nederlanders. En het recept werkt nog steeds. Wij van Waffel vonden dat het tijd was voor een make-over en gaven ‘m daarom een paar fantastische nieuwe jasjes. Denk aan witte chocola, rozenblaadjes, karamel-zeezout en hartige varianten met kaas en avocado. Die moet je gewoon een keer komen proeven! Natuurlijk bakken we ook graag een waffel naar origineel recept voor je.

In onze winkel bereiden we elke stroopwaffel vers voor je ogen en krijg je ‘m pas overhandigd als het een waar kunstwerk is geworden. Tegenwoordig gaat het niet meer alleen om de smaak. Het oog wil ook wat. En dat hoef je ons geen twee keer te zeggen.